zaterdag 27 december 2014

Broodpudding

Ik had nog een restje room waar een vanillestokje in getrokken heeft. Dat is toch echt lekkerder dan essence.

1/4 oud wit brood in dobbelsteentjes
200 ml room
vanillestokje of essence
150 gram suiker
150 gram roomboter
2 eieren
snufje zout
kaneel




Verwarm de room tot lauw en laat het vanillestokje hierin een half uurtje trekken. Het is niet erg dat er een vel op komt, dit houdt de smaak vast. Haal na een half uur het stokje eruit en laat de suiker en boter al roerend in de room oplossen. Klop hier 2 eieren door, voorzichtig dat ze niet stollen door een te heet mengsel. Voeg een snufje zout toe.

Schenk het mengsel over het brood, bestrooi met kaneel en roer alles door elkaar. Laat 15 minuten intrekken, roer het weer door en bestrooi met kaneel. Bak dit in een oven van 180 graden C. voor 45 minuten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Voeg hier uw bericht toe.