maandag 13 oktober 2014

Preischotel met gehakt



750 gram aardappelen in plakjes voorgekookt
750 gram prei in ringen, 5 minuten voorgekookt (geblancheerd)
25 gram boter
1 ui kleingesneden
2 teentjes knoflook uitgeperst
500 gram gehakt
1 eetlepel tomatenpuree
1 eetlepel kerriepoeder (zelf houd ik van veel kerrie en pak 2 eetlepels)
zout en peper
2,5 dl zure room of slagroom
2 eetlepels peterselie fijngehakt
50 gram geraspte kaas



Fruit de ui en de knoflook ongeveer 3 minuten in de verhitte boter. Voeg gehakt, tomatenpuree en kerriepoeder toe en bak tot de gehakt rul is. Op smaak maken met zout en peper. Klop de peterselie door de room.
Leg de helft van de aardappelplakje in een beboterde ovenschaal. Leg daarop de helft van de prei en verdeel de helft van het roommengsel hierover. Eventueel nog wat zout en peper erover strooien. Herhaal deze lagen met de andere helft en dan mag het gehaktmengsel erover verdeeld worden. Maak het af met de geraspte kaas.
Zet het 30 minuten in een oven van 200 graden C. Hetelucht 180 tot 190 graden C.

















p.s. zie ook pompoenschotelpompoensoepmacaronisalade-met-spekjes-en-feta-kaasmacaronisalade-met-tonijnlasagne-met-paddenstoelen-en-spinazie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Voeg hier uw bericht toe.