180 gram bloem
105 gram water 21 grd
1,3 gram gist gedroogd
Deeg:
660 gram volkoren tarwemeel
565 gram water 35 grd of 24 als biga niet uit de
koelkast komt
50 gram honing
2,5 gram gist gedroogd
16 gram zout
alles biga
50 gram zonnebloemzaad, geroosterd
50 gram pompoenzaad, geroosterd
50 gram sesamzaad, geroosterd
Kneed het deeg goed en kneed op het laatst de zaden erdoor
Rek en strek het deeg een keer (eerst links en rechts,
dan onder- en bovenkant vouwen)
BUSBRODEN:
Vorm 2 busbroden
1 tot 1,5 uur laten rijzen op kamertemperatuur
Bak 20 minuten op 230 graden (brood is gaar bij een kerntemperatuur van 95 graden C)
Bak 20 tot 30 minuten op 190 graden
Voor broodjes/pizzaatjes verdeel in 16 stukjes van 90 a
95 gram
Opbollen
1 uur laten rijzen
op kamertemperatuur
Bak 18 a 22 minuten op 230 graden
PIZZAATJES:
Voor broodjes/pizzaatjes verdeel in 16 stukjes van 90 a
95 gram
Opbollen
45 minuten rijzen
Druk ze plat
15 minuten rusten
Druk ze weer plat tot ongeveer 10 cm doorsnede
Bestrijk met topping (pesto, kruidenkaas, tomatensaus en
kaas)
Bak 15 a 18 minuten op 230 graden
Na het bakken kun je de rand van de pizza insmeren met
olie
PITTABROODJES:
Verdeel in 12 stukjes van 130 gram
Opbollen
15 minuten rusten
Uitrollen tot 15 cm doorsnede
5 minuten rustenUitrollen tot 20 a 25 cm en 3 mm dik
Gelijk bakken op 260 graden voor 2 a 4 minuten.
Na een minuutje afkoelen een klein beetje plat duwen, maar niet te veel (moet hol blijven)
p.s. zie ook basisrecept-brood, Turks brood, desem-vloerbrood, mueslibrood, krentenbollen-en-zadenbroodjes, zaden-stokbroden-met-zuurdesem, herman-vriendschapsbrood, muffins-briochebrood-en-wittebrood, brood-met-zaden, zuurdesembrood, no-knead-bread
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Voeg hier uw bericht toe.