zaterdag 9 augustus 2014

Barbecuesaus en barbecuekruiden

In mijn pompoenschotel gebruik ik barbecuesaus. Hieronder leg ik uit hoe je die maakt.

Ongeveer 625 ml saus:
500 ml ketchup
60 ml ciderazijn
60 ml worcestershiresaus
45 gram bruine suiker
2 eetlepels stroop
2 eetlepels mosterd
1 theelepel tabasco
1 eetlepel barbecuekruiden (zie hieronder)
1 theelepel zwarte peper

Alles in een pannetje langzaam aan de kook brengen tot het donder en dik is. Dit duurt ongeveer 15 minuten. Je kunt deze saus bewaren in een schone of uitgekookte pot of weckfles. In de koelkast blijft hij nog maanden goed.

Barbecuekruiden (3 tot 5 theelepels per 500 gram vlees):
50 gram bruine suiker
25 gram zoete paprikapoeder
3 eetlepels zwarte peper
4 eetlepels grof zout
3 theelepels knoflookpoeder
3 theelepels uienpoeder
3 theelepels selderijzaadjes
1,5 theelepel cayennepeper

p.s. zie ook mayonaise

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Voeg hier uw bericht toe.