vrijdag 8 augustus 2014

Mueslibrood

Ik had nog wat muesli staan die niet meer gegeten werd. Het heeft een tweede leven gekregen in een mueslibrood. Ik heb mijn normale recept voor wit brood gebruikt met iets extra zout en gist.

750 gram bloem
480 gram water
17 gram zout
35 gram olie
20 gram honing
12 gram gist
100 gram muesli
125 gram rozijnen
De muesli en rozijnen voeg je pas de laatste 5 minuten toe tijdens het kneden. Zo voorkom je dat de rozijnen helemaal stuk draaien. Na 15 minuten kneden een uurtje rijzen. Daarna het brood vormen en nog een uurtje rijzen. Bakken in een hete oven, 220 graden C voor zo'n 35 minuten.

p.s. zie ook basisrecept-broodTurks brooddesem-vloerbroodkrentenbollen-en-zadenbroodjeszaden-stokbroden-met-zuurdesemherman-vriendschapsbroodmuffins-briochebrood-en-wittebroodbrood-met-zadenzuurdesembroodno-knead-bread

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Voeg hier uw bericht toe.