Ik merkte dat het schilletje van de pompoenen niet kapot kookt en heb de boel moeten zeven om geen velletjes in het eten te hebben. Het is zaad van pompoenen van vorig jaar. Waarschijnlijk zijn ze gekruist met een ander soort. De vorm was ook al anders, meer plat in plaats van rond. Hokkaido pompoenen hoef je niet te schillen, reuze handig.
Recept:
1 á 1,5 kilo aardappelen in grote stukken
1 kilo pompoen in stukjes
100 ml melk
2 grote uien
500 gram gehakt
250 ml barbecuesaus
100 ml water
beetje zout, peper en majoraan
beetje olie
nootmuskaat
Kook de pompoen en aardappelen gaar met wat zout. Bak intussen één gesnipperde ui en het gehakt. Voeg zout, peper en majoraan toe en blus af met de barbecuesaus en het water. Laat nog 2 à 3 minuten pruttelen. Stamp de pompoen en aardappelen fijn met 100 ml melk en wat nootmuskaat. Doe het gehaktmengsel in een ovenschaal en leg daar de puree op. Eventueel wat vlokjes boter er overheen en 30 minuutjes in een hete oven op 200 graden C. goudbruin bakken. Snijd één ui in ringen en haal ze door de bloem. Bak ze in hete olie tot ze bruin zijn en laat ze uitlekken. Leg ze op de ovenschoten als deze uit de oven komt.
p.s. zie ook preischotel-met-gehakt, pompoensoep, macaronisalade-met-spekjes-en-feta-kaas, macaronisalade-met-tonijn
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Voeg hier uw bericht toe.