Als je 3 bananen hebt kun je er een bananenbrood van bakken. Of je spaart ze op in de diepvries totdat je er drie hebt. Het is zo klaar omdat je niet met gist bakt maar met baking soda (zuiveringszout of bakingpouder).
Recept:
125 gram zachte roomboter
2 eieren
2 eetlepels honing (vloeibaar)
2 eetlepels jus d'orange of appelsap
250 gram bloem
1 theelepel baking soda
Vet een cakevorm of tulbandvorm van 1 liter inhoud in met boter en strooi er bloem in. Even draaien en kloppen totdat overal bloem zit. Het teveel aan bloem eruit schudden.
Klop de boter romig en voeg 1 voor 1 de eieren toe. Daarna kan de honing en het sap erbij.
Zeef de bloem en baking soda erboven en roer dit door het botermengsel. Niet overroeren, alleen mengen!
Daarna in de bakvorm doen en een beetje glad strijken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Voeg hier uw bericht toe.