dinsdag 20 mei 2014

Bananenbrood

Met dit warme weer, worden de bananen wel heel erg snel rijp. Gelukkig hebben mijn kinderen allemaal een andere smaak qua rijpheid bananen, maar toch heb ik zo nu en dan een paar te rijpe bananen. Als je van smoothies houdt kun je ze in blokjes snijden en invriezen. Je kunt dan wat blokjes uit de vriezer halen en met yoghurt in een blender tot smoothie draaien of met roomijs tot een milkshake.


Als je 3 bananen hebt kun je er een bananenbrood van bakken. Of je spaart ze op in de diepvries totdat je er drie hebt. Het is zo klaar omdat je niet met gist bakt maar met baking soda (zuiveringszout of bakingpouder).

Recept:
125 gram zachte roomboter
2 eieren
2 eetlepels honing (vloeibaar)
2 eetlepels jus d'orange of appelsap
250 gram bloem
1 theelepel baking soda

Vet een cakevorm of tulbandvorm van 1 liter inhoud in met boter en strooi er bloem in. Even draaien en kloppen totdat overal bloem zit. Het teveel aan bloem eruit schudden.
Klop de boter romig en voeg 1 voor 1 de eieren toe. Daarna kan de honing en het sap erbij.
Zeef de bloem en baking soda erboven en roer dit door het botermengsel. Niet overroeren, alleen mengen!
Daarna in de bakvorm doen en een beetje glad strijken.
Bakken op 180 graden Celsius voor 40 minuten of totdat een satéprikker er droog uitkomt als je deze erin prikt.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Voeg hier uw bericht toe.