donderdag 8 mei 2014

Zaden stokbroden met zuurdesem


Tijdens een workshop bij Levine (http://uitdekeukenvanarden.blogspot.nl/) hebben we een heerlijk recept gekregen van baguettes met zaden. Hiervoor worden gelijke delen gebruikt van havermout, zonnebloempitten, pompoenpitten, lijnzaad (heel) en sesamzaadjes. Deze laatste rooster ik eerst even in een hete koekenpan voor meer aroma. Een gedeelte van het vocht van het broodrecept wordt gebruikt om de zaden een nachtje te laten weken. En als je dat klaar zet kun je ook gelijk je zuurdesem voeden, zodat je de volgende dag genoeg hebt om de broden mee te bakken.

30 gram ieders van havermout, zonnebloempitten, pompoenpitten, lijnzaad (heel) en sesamzaadjes
550 gram bloem
5 gram droge gist
11 gram zout
325 gram water
100 gram (rogge)desem 100% hydratatie

Op de gebruikelijk manier je deeg maken en tot 2 stokbroden vormen of 3 als je van dunnere houdt. Bakken op 220 graden voor 30 minuten.

p.s. zie ook basisrecept-broodTurks brooddesem-vloerbroodmueslibroodkrentenbollen-en-zadenbroodjesherman-vriendschapsbroodmuffins-briochebrood-en-wittebroodbrood-met-zadenzuurdesembroodno-knead-bread

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Voeg hier uw bericht toe.