maandag 19 mei 2014

Schaapjes zijn gearriveerd

Het is dan zover. Zaterdag een drukke dag gehad met trailer verkrijgen en strobalen halen. Het zat allemaal een beetje tegen, maar de trailer was helemaal geweldig. Daar hebben we veel gemak van gehad. En voor zondag hadden we een bestelbus om de trailer te trekken. Ik moet er niet aan denken dat we dat met eigen auto hadden moeten doen. Die was daar echt niet geschikt voor geweest. Zondag al om 9.00 uur vertrokken en na eerst verkeerd te zijn gereden arriveerden we precies (volgens afspraak) om 12.00 bij het ophaal adres van Saartje. Even een snelle blik bij de schapen, kopje koffie en snel door naar het volgende adres. Het is trouwens wel spannend om met een bestelbus en trailer smalle en zelfs doodlopende straatjes in te slaan. Maar gelukkig konden we in de schapenwei keren. Die schapen kunnen trouwens nog hoog springen. Er was een kraal gemaakt met nog een kleinere ruimte om de moeder met 2 lammetjes apart te houden, zodat wij ze makkelijker in de trailer konden krijgen. Éen lammetje vond het wel zat en sprong de wei in, maar kwam toch snel weer naar zijn moeder toen het hek open werd gezet. Een ander schaap vond het allemaal wel interessant en sprong ook even de kraal in, terwijl we die aan de kant van de trailer al open hadden staan. Snel de boel weer dichtmaken dus.
Onderweg bleef alles lekker rustig. Met het checken op een parkeerplaats zagen we dat de lammetjes lekker in het stro waren gaan liggen. En de dames hielden zich ook rustig. Alleen toen we vlak bij huis stopten om te tanken begonnen ze te blaten. Opschieten dus, want de dames werden het zat.
Bij het nieuwe adres aangekomen, eerst Saartje de wei in geloods. Toch een raar zicht zo'n schaap aan een riem. Alsof ze uitgelaten worden.
Mama schaap werd even vastgezet in de trailer terwijl we de lammetjes naar de wei droegen. Wat een geblaat zeg! Die kleintjes riepen om hun moeder en ma om haar jongen. Wat liep ze hard naar de wei zeg. Mooi om te zien.
Vijf minuten later stond alles lekker te grazen. Nog even verwennen met wat schapenbrokjes die ze al durfden te pakken en toen weer lekker aan het gras. Dat hadden ze in hun vorige wei erg kort gegeten, dus het was een feest voor ze.

Dit zijn Eleanor, Jarrod en Jarra, alleen vind ik hun namen helemaal niets. Ik denk dat we voor de kleintjes andere namen gaan verzinnen en moeder kunnen we wel Noortje noemen. Ze heeft ook al een gedeelte van haar vacht verloren. Deze schapen hoeven niet geschoren te worden, je kunt ze plukken. Makkelijk toch?


Saartje heeft het ook naar haar zin. De wol in haar nek is er al ver af.


En even lekkere schapenbrokjes komen eten.


Als je goed kijkt, zie je ze rechts achter in de wei lekker liggen te herkauwen.


En wat is het toch lekker zitten daar onder bomen. Af en toe komt er een schaap kijken of er nog lekkere brokjes zijn en dan weer aan het gras.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Voeg hier uw bericht toe.