zondag 11 mei 2014

Boterkoek


Ik heb als basis het recept van Rudolph van Veen genomen en een beetje aangepast.

Ingrediënten:
2  eieren
250 g zachte roomboter
250 g suiker
250 g bloem
snufje zout

Klop de boter en suiker door elkaar. Voeg 1,5 ei toe (de andere helft is om te bestrijken) en klop tot deze opgenomen is en roer dan de bloem en een snufje zout er door.Vet een platte vorm in en doe het beslag er in. Ik heb er een gebruikt van 23 cm doorsnede. Klop het halve ei met evenveel melk door elkaar en bestrijk de bovenkant van je deeg er mee. Maak met een vork een mooi patroon op de bovenkant. Bak op 180 graden op hete lucht voor 35 minuten. Gebruik je een grotere vorm, verminder dan de baktijd met ongeveer 10 minuten (omdat hij dan dunner is en dus eerder gaar).

p.s. zie ook bananenbroodchocolade-hazelnoottaartappeltaart

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Voeg hier uw bericht toe.