zondag 1 juni 2014

Turks brood (Pide)

Vandaag een lekker broodje gebakken voor bij de barbecue. Het was wel even snel tussen alle werkzaamheden door, maar toch nog op tijd gelukt.


Meng
500 gram bloem
375 gram lauw water
1 theelepel suiker
3 theelepels droge gist
1 theelepel zout
4 eetlepels olie
Een theelepel is ongeveer 10 ml en een eetlepel is ongeveer 20 ml

Na het mengen laten rusten voor 10 minuten. Daarna 15 à 20 minuten kneden. Doe het deeg in een met olie ingesmeerde schaal en vouw de rand van het deeg met een lepel of deegschraper naar binnen. Doe dit tot je twee keer helemaal rond bent geweest. Je deeg wordt hier steviger van.

Laat het deeg rijzen voor 10 minuten en vouw de rand nogmaals naar binnen. Laat nu rijzen voor 30 minuten. Vouw het deeg nogmaals naar binnen en stort het op een vel bakpapier.

Druk het voorzichtig uit tot het de juiste vorm heeft. Besprenkel met olie en bestrooi met kruiden of zaadjes naar keuze.

Laat het deeg ongeveer 45 à 60 minuten rijzen en bak het een hete oven van 250 graden (eventueel op een broodsteen) voor ongeveer 10  minuten.
Zorg voor wat stoom in de oven door met een plantenspuit er water in te sproeien. Je kunt ook een bakje met lavastenen mee verwarmen in de oven en zodra je gaat bakken doe je ongeveer 1 kopje heet water over de stenen.

p.s. zie ook basisrecept-brooddesem-vloerbroodmueslibroodkrentenbollen-en-zadenbroodjeszaden-stokbroden-met-zuurdesemherman-vriendschapsbroodmuffins-briochebrood-en-wittebroodbrood-met-zadenzuurdesembroodno-knead-bread

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Voeg hier uw bericht toe.